Dopřejte si mladého masa. Jarní pečínky z telecího, mladých králíků, jehněčího i baby kuřátek jsou neodolatelně křehké a plné proteinů. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty, kterými ohromíte rodinu i přátele.
Velikonoční menu se liší kraj od kraje i rodina od rodiny. V posledních letech zdomácnělo kuře s nádivkou, ale tradičně se v období Velikonoc připravovalo především mladé masíčko. Tedy jehněčí, telecí, selátka či baby kuřata.
Připravili jsme pro vás výběr z receptů na klasické pečeně i na pár trochu exotičtějších. Určitě si vyberete.
Domácí kůzlečí klobása s medvědím česnekem
Udělejte si domácí kůzlečí klobásu se šťouchanými bramborami podle receptu od šéfkuchaře Jana Punčocháře.celý článek
Už máte nápad na nedělní oběd? Pečeným masem se sezamem a se zeleninou svou rodinu určitě potěšíte!celý článek
Jehněčí kotlety v bylinkovém kabátě
Jehněčí kotlety, které si můžete připravit doma v troubě či venku na grilu.celý článek
Kukuřice, fazole, telecí maso a brambory jsou hlavními ingrediencemi tohoto vynikajícího jídla.celý článek
Telecí plec naložená v olivovém oleji a kmínu je zdobená uzeným špekem a pečená na kořenové zelenině.celý článek
Kapsa vepřové kotlety se naplní směsí z žampiónů, cibule, mletého masa, vejce a zázvoru. Poté se zapeče podlité pivem.celý článek
Pečený jehněcí hřbet a taštičky plněné lilkem a kopřivové pyré
Vyzkoušejte výborný recept na pečený jehněčí hřbet od šéfkuchaře Jana Punčocháře!celý článek