Králík v marinádě
Králík ve vynikající marinádě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskrálík
1 polévková lžíceomáčka worcesterová
1/2 lžičkasůl
150 mlolej
2 kslist bobkový
2 polévková lžícepaprika červená mletá
2 kscibule kuchyňská
2 polévková lžícehořčice
3 kuličkakoření nové
300 mlvoda
5 kuličkapepř černý celý
5 polévková lžícekečup
5 stroužekčesnek
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 90
2.
Na marinovací směs míchejte hořčici, kečup, olej, vodu a worcestr s kořením, přidejte nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
3.
Touto marinádou důkladně králíka potřete, vložte do pekáče, zakryjte alobalem a marinujte 12 až 24 hodin.
4.
Druhý den maso v pekáčku, stále přikryté alobalem, vložte do předehřáté trouby a pečte na 200 °C zhruba 45 minut, pak alobal odstraňte a dalších asi 30 minut pečte na 180 °C.
5.
Podávejte s bramborami nebo hranolkami.
Hodnotit recept: