Staročeská plněná pečeně
Kapsa vepřové kotlety se naplní směsí z žampiónů, cibule, mletého masa, vejce a zázvoru. Poté se zapeče podlité pivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Z vepřových kotlet vcelku vykostěte kosti nebo maso odkrojte od žeber.
Do masa prořízněte kapsu, otvor i povrch potřete česnekovou pastou a posypte kmínem.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibulku a mleté maso.
Ochuťte zázvorem, solí a pepřem.
Přidejte žampióny a poduste.
Pak vmíchejte vejce a nechte ho srazit.
Náplň vložte lžící do připravené kapsy a otvor sešijte nití.
Maso vložte do pekáčku, přidejte sádlo, zakryjte a zapékejte.
Podlijte pivem, občas horkou vodou, přelijte výpekem a pečte doměkka.
Koncem pečení maso odkryjte a dopečte dozlatova.
Podávejte s dušeným zelím a houskovými nebo bramborovými knedlíky.
Hodnotit recept: