Plněný kapr
Vykuchaný kapr se naplní nádivkou z rybího masa, žampiónů, slaniny, cibule, mlíčí a česneku a opeče se dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
nádivka
Postup přípravy
Kapra zbavte šupin, vykuchejte, umyjte a okořeňte.
Dvě samostatné rybí porce osolte.
Na pánvi rozehřejte olej a porce z obou stran opečte.
Po vychladnutí je důkladně vykostěte a pokrájejte.
Rohlík nakrájejte, v míse ho přelijte mlékem a nechte rozmočit.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
Slaninu nakrájejte na nudličky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Opět na pánvi rozpusťte máslo a cibuli, žampióny a slaninu osmahněte.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Jikry nebo mlíčí propláchněte a pokrájejte.
K žampiónům přidejte česnek, jikry, vymačkaný rohlík, vejce a maso.
Směs osolte, opepřete (nebo použijte kořenící směs na ryby) a vše důkladně promíchejte.
Touto nádivkou naplňte vykuchaného a okořeněného kapra.
Otvor sešijte nebo spíchněte jehlicemi.
Pekáč vymažte tukem a vložte do něj rybu.
Pečte dozlatova, podle potřeby podlévéjte tak, aby se kůže nepálila.
Hodnotit recept: