Jemná mramorová bábovka
Dvojbarevná bábovka ze světlého a tmavého těsta voní po rumu a kávě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na formu
Postup přípravy
Tuk, 150g curku, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny.
Postupně všlehejte vejce jedno po druhém.
Smíchejte dohromady mouku, solamyl a prášek do pečiva, které vmíchejte do ušlehané směsi.
Nakonec přimíchejte mléko.
Bábovkovou formu o průměru asi 22 až 24 cm vymastěte a vysypte strouhankou.
Formu naplňte polovinou těsta. Poto smíchejte rum s rozpustnou kávou.
Tuto směs vmíchejte společně s kakaem a zbytkem cukru do druhé poloviny těsta.
Tmavé těsto vlijte na světlé těsto a vidličku protáhněte spirálovitě těstem ve formě.
V mírně předehřáté troubě (el. sporák 175°C, plyn st. 2) pečte bábovku přibližně 1 hodinu.
Dejte ji trochu vychladit, pak vyklopte, nechte zcela vystydnout.
Bábovku posypte práškovým cukrem. Z celé babovky můžete nakrájet přibližně 20 kousků.
Hodnotit recept: