Pizza jako z restaurace: Se sýrem a rukolou, bramborová nebo se šunkou! | Recepty.Blesk.cz

Pizza jako z restaurace: Se sýrem a rukolou, bramborová nebo se šunkou!

Foto: shutterstock.com
16.06.2017 / 06:00

Pizza má dlouhou tradici a její kořeny sahají ke středozemní kuchyni, která je známá svou jednoduchostí a taky výbornou chutí. V Itálii tvoří pizzy jednu ze základních potravin a není divu. Ty jejich totiž nemají chybu. Připravte si pizzu doma a nebudete litovat!

 

Pizzu můžete samozřejmě vykouzlit i z těsta, které je již hotové a dá se snadno koupit. Ovšem není nad to domácí. Pokud ho neumíte, naučte se ho podle našeho receptu. Můžete ho pak využít i při přípravě těch dalších receptů na pizzu.

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Můžete si samozřejmě koupit těsto hotové, ovšem to doma připravené nemá chybu.celý článek

Těsto jste se už naučili, tak hurá do přípravy pizzy. Tyhle tři recepty jsou vegetariánské, ovšem vůbec to neznamená, že byste si na nich nepochutnali. Naopak! Můžete do nich přidat, co vás napadne, špenát či rukolu. Základ samozřejmě tvoří rajčatová omáčka, kterou můžete koupit již hotovou nebo si ji připravit doma.

Základní těsto na pizzu s tomatovou omáčkou

Základní těsto na pizzu s tomatovou omáčkou

Pokud zatoužíte po italské kuchyni, neváhejte si udělat vynikající pizzu.celý článek

Pizza se sýrem a rukolou

Pizza se sýrem a rukolou

Zkuste místo mozzarelly sýr scamorza, který se dá u nás běžně sehnat. Je to sušší varianta mozzarelly. Výborně se hodí na jídla do trouby.celý článek

Vegetariánská pizza

Vegetariánská pizza

Můžete na ni použít hotovou omáčku i koupené těto, ale to domácí bude chutnat přímo božsky.celý článek

Pizza se špenátem a mrkvovými chipsy

Pizza se špenátem a mrkvovými chipsy

Tak tohle jste určitě ještě nejedli. Uděláte radost nejen vegetariánům, ale i těm, kteří mají rádi zeleninu a nové chutě.celý článek

Máte raději pizzu s masem, šunkou nebo salámem? Proč ne, i tyhle tři recepty zvládnete levou zadní. 

Pizza s tuřínem, kuřetem a tymiánem

Pizza s tuřínem, kuřetem a tymiánem

Nevíte, co s nafialovělými bulvami vodnice nebo jejího příbuzného - tuřínu? Po upečení chutnají sladce a na rozdíl od ředkviček neštípou.celý článek

Pizza Prosciutto

Pizza Prosciutto

Pizza z kynutého těsta je potřena tomatovým základem, pokladena šunkou a posypaná mozzarellou.celý článek

Pizza á la Bolognese

Pizza á la Bolognese

Nejlepší je, když vám ragú zbude z předešlého dne. Pak už jen připravíte těsto a pizzu můžete podávat.celý článek

 

Už jste někdy ochutnali pizzu, ve které by byly brambory? Pokud ne, tak to napravte. Tyto tři recepty na pizzu brambory obsahují a výsledek je opravdu originální.

 

Bramborová pizza s kozím sýrem a rozmarýnem

Bramborová pizza s kozím sýrem a rozmarýnem

Domácí pizza potřená směsí z čerstvého sýra, citronové šťávy, sili a bílého pepře, zdobená bramborami, kozím sýrem a větvičkami rozmarýnu.celý článek

 

Víte, jak vyrobit bylinkové ochucené oleje? V našem VIDEU vám poradí šéfkuchař Radek David:

480p 360p
Jak na bylinkové ochucené oleje vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Důležitý svědek v případu Kuciak je po smrti:…

Důležitý svědek v případu vraždy Jána Kuciaka (†27) a Martiny Kušnírové (†27) je po smrti.…

celý článek »

České celebrity

Magda Vášáryová naložila českým mužům: Špinaví,…

Jako bývalá diplomatka umí dobře volit slova, pokud jde ale o české muže, nebere si Magda Vášáryová…

celý článek »

Příběhy

Na tuhle „masáž z pekla“ nikdy nezapomene!…

Manželé Candise a Matthew Raisonovi si chtěli na Bali zpříjemnit pobyt exotickou masáží. Na „vymítání…

celý článek »

Německo - Bundesliga

Chystá Bayern změnu? Promluví velká trojka.…

Hoeness, Rummenigge, Salihamidžič! Když se tato velká trojka Bayernu Mnichov sešla naposledy na jedné…

celý článek »