Základní těsto na pizzu | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Základní těsto na pizzu

210 min. | hlavní chod | 52 kJ/porce | 8 porcí

Můžete si samozřejmě koupit těsto hotové, ovšem to doma připravené nemá chybu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
3.25 šálekmouka hladká
1 šálekvoda teplá
1 balíčekdroždí sušené
0.5 polévková lžíceolej olivový

Postup přípravy

Čas přípravy: 190
Čas vaření/pečení: 20
1.

Ve čtvrtině šálku teplé, ale ne horké vody rozmíchejte droždí, po 10 minutách přidejte šálek mouky, promíchejte, přilijte 1 lžíci oleje a zbylou vodu a sůl a začněte přidávat mouku, až bude těsto měkké, ale lepivé.

2.

Hodně jím bouchejte o linku, balte ho a vytahujte dlaněmi.

3.

Tímto způsobem zpracovávejte asi 10 minut, pak ho sbalte, vložte do vymazané mísy, zakryjte a na teplém místě nechte kynout asi 3 hodiny.

4.

Pak těsto rozdělte na poloviny a každou vyválejte nebo vytáhněte hřbety sevřených pěstí do placky.

5.

Každou zvlášť pečte po ozdobení omáčkou a dalšími přísadami při 230 °C asi 20 minut. TIP: Pod pizzu na plech nasypte hrubou kukuřičnou mouku.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz