Základní těsto na pizzu
Můžete si samozřejmě koupit těsto hotové, ovšem to doma připravené nemá chybu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Ve čtvrtině šálku teplé, ale ne horké vody rozmíchejte droždí, po 10 minutách přidejte šálek mouky, promíchejte, přilijte 1 lžíci oleje a zbylou vodu a sůl a začněte přidávat mouku, až bude těsto měkké, ale lepivé.
Hodně jím bouchejte o linku, balte ho a vytahujte dlaněmi.
Tímto způsobem zpracovávejte asi 10 minut, pak ho sbalte, vložte do vymazané mísy, zakryjte a na teplém místě nechte kynout asi 3 hodiny.
Pak těsto rozdělte na poloviny a každou vyválejte nebo vytáhněte hřbety sevřených pěstí do placky.
Každou zvlášť pečte po ozdobení omáčkou a dalšími přísadami při 230 °C asi 20 minut. TIP: Pod pizzu na plech nasypte hrubou kukuřičnou mouku.
Hodnotit recept: