Bramborová pizza s kozím sýrem a rozmarýnem
Domácí pizza potřená směsí z čerstvého sýra, citronové šťávy, sili a bílého pepře, zdobená bramborami, kozím sýrem a větvičkami rozmarýnu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
Droždí rozmícháte spolu s cukrem ve vlažné vodě a připravte si kvásek.
Mouku nasypejte do větší mísy, vmíchejte sůl a přilijte olej.
Přidejte kvásek a pomocí ručního šlehače s nástavci na hnětení vypracujte hladké těsto. Musí se odlepovat od stěn mísy.
Přikryté pak nechte na teplém místě 45 minut kynout.
Vykynuté těsto na pomoučeném vále prohněťte a tence vyválejte.
Pak ho nakrájejte na 8 stejných dílů o délce přibližně 12 cm. Ty přeložte na plech vystlaný papírem na pečení.
Čerstvý sýr smíchejte s citronovou šťávou, solí, mletým bílým pepřem a promíchejte.
Hotovou směs natřete na těsto.
Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a rozložte na těsto.
Navrch nasypejte nakrájený kozí sýr a poklaďte větvičkami rozmarýnu.
Nakonec posypejte drceným pepřem.
Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 220 ° C.
Hodnotit recept: