Punč se zázvorem
Cukr rozpuštěný ve vodě s vínem, kořením, zázvorem, ovocnou šťávou a lihovinou. Podáváme se spirálkou citronové kůry.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Vodu s vínem ohřejte.
Ve směsi nechte rozpustit cukr, odstavte před bodem varu.
Pak do horkého nápoje přisypte koření a nechte alespoň 5 minut louhovat.
Zázvor jemně pomačkejte, aby se z něj lépe uvolnilo aroma.
Dolijte ovocnou šťávou, znovu zahřejte a nápoj přeceďte.
Doplňte lihovinou (například rum, brandy, whisky...) a podávejte ozdobené spirálkou citronové kůry.
Náš tip: Traduje se, že punč pochází z Indie a prý má obsahovat 5 surovin. V každém případě dnes platí, že si ho lze připravit téměř z čehokoliv, jeho základem může být například i portské víno, rum i káva.
Hodnotit recept: