Pizza se sýrem a rukolou
Zkuste místo mozzarelly sýr scamorza, který se dá u nás běžně sehnat. Je to sušší varianta mozzarelly. Výborně se hodí na jídla do trouby.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Připravte těsto podle základního postupu a vyválejte ho na dvě placky (nebo použijte kupované). Připravte omáčku a lžící nebo gumovou stěrkou ji natřete na těsto.
Na pizzu naházejte na kousky natrhaný sýr, můžete ho i nakrájet na plátky. Dejte do trouby rozpálené aspoň na 230 °C a pečte cca 15 minut nebo dokud okraje nezhnědnou.
Hned po vytažení z trouby posypte rukolou a dochuťte solí, pepřem a olejem. TIP: Například do salátu nebo na těstoviny je lepší mozzarellu a jiné měkké sýry trhat než krájet – lépe zachytí omáčku nebo dresink.
Hodnotit recept: