Třešňový koláč s polevou ze zakysané smetany
Tenhle koláč s třešněmi si okamžitě zamilujete!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
poleva
těsto
Postup přípravy
Třešně důkladně omyjte a nechte na sítu dobře okapat. Z prosáté mouky, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, citronové kůry a soli vypracujte hladké těsto. Přikryjte ho utěrkou a dejte na 30 minut do chladu. Mezitím si vymažte plech.
Odpočinuté těsto vyválejte a přeneste na plech. Okraje těsta vytáhněte na všech stranách trochu nahoru.
Těsto několikrát propíchněte vidličkou a předpečte ho asi 10 minut v předehřáté troubě (el. sporák 200 °C, plyn st. 3)
Mezitím si dobře promíchejte zakysanou smetanu s cukrem a žloutky, přidejte vanilinový cukr, citronovou šťávu a solamyl.
Po vyjmutí předpečeného těsta na něj pravidelně rozložte třešně a zalijte je polevou ze zakysané smetany.
Koláč pak pečte v troubě dalších 30 až 35 minut dozlatova.
Hodnotit recept: