Fenomenální salát, který patří mezi ty nejpopulárnější na světě. Dnes existují desítky různých variací tohoto receptu, ovšem ten správný je jen jediný. Jak ho připravit i doma? Je to jednodušší, než si myslíte!
Tento salát vymyslel pravděpodobně Caesar Cardini v roce 1924. A přestože byl Ital, tenhle kuchař provozoval restauraci také v Mexiku, tam se také tento salát poprvé servíroval. Traduje se, že se tenkrát vyprodala všechna jídla a pan Caesar se rozhodl vytvořit salát ze zbylých ingrediencí, které v kuchyni našel. No a aby toho nebylo málo, salát pak před zákazníky vlastnoručně připravil.
Dezerty do skleničky, které jsou hned hotové! Panna cotta nebo čokoládová pěna

Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které…celý článek
Jeho recept tehdy tvořil římský salát, olivový olej, sůl, pepř. Přidal do něj taky citronovou šťávu a worcestrovou omáčku. Potom vmíchal vejce vařená jednu minutu, parmazán a česnekové krutony. A nejpopulárnější salát byl na světě!
Dnes se do salátu přidávají i ančovičky, které v původním receptu nebyly. Prý je tam začal přimíchávat Caesarův bratr Alex, aby salátu dodaly zajímavější chuť. Vedle ančoviček najdete dnes v caesaru i kousky kuřecího masa, slaniny nebo krevety – ovšem originál to není. Zkuste tenhle recept, který si oblíbili i přední čeští šéfkuchaři.
Budete potřebovat:
400 g římského salátu, sůl, pepř, ½ bagety na krutony, 1 hrst parmazánu (hoblinek), 4 stroužky česneku, na zálivku: 2 žloutky, 1 kus citronu, 2 kusy ančoviček, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 lžičku worcestrové omáčky, 150 ml olivového oleje, 1 lžičku nastrouhaného parmazánu, 150 g kuřecího masa.
Co s rybízem? Upečte skvělou bublaninu, nebo nepečený dort!

Rybíz patří k nejoblíběnějšímu letnímu ovoci. Někdo se mu vyhýbá, protože je kyselejší, ovšem v kombinaci s cukrem, moukou nebo dokonce masem vytvoří…celý článek
Postup:
Salát rukama natrhejte na středně velké kousky a dejte je do salátové mísy. Ingredience na zálivku smíchejte, ideálně pomocí mixéru, aby byla zálivka hustší a dobře ochutila salát. Když bude moc řídká, steče na dno mísy a budete jíst pouze listy salátu.
Na pánvi orestujte stroužky česneku, pak ho vyndejte a přidejte kostičky nakrájené bagety, kterou jste opekli dozlatova. Můžete přidat kuřecí maso nakrájené na tenké plátky.
Salát promíchejte se zálivkou těsně před podáváním, přidejte maso a ozdobte hoblinkami parmazánu a krutony.
Máte chuť na další letní salát? Zkuste salát caprese podle našeho receptu: