Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které vám nezaberou moc času, a navíc skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že co je malé, je i hezké. No a ještě můžete zužitkovat sezonní ovoce nebo to, které jste si už stačili zamrazit.
Panna cotta
Dezert pochází z Itálie a když se vám povede, získáte velké uznání. Tahle smetana na vidličku je jednoduchá na přípravu a delikátní. Jak dezert připravit, aby vám z toho nevznikl pudink?
Budete potřebovat (na 4-6 porcí): 500 ml smetany 40 %, 50 g moučkového cukru, 4 plátky želatiny, 2 vanilkové cukry (ideálně se zrníčky pravé vanilky), maliny nebo ostružiny (či jiné lesní ovoce).
Rybíz dozrává! Udělejte z něj limonádu, rosol, čatní nebo ho zamrazte!

Teplo už je od května, takže se nemůžeme divit, že všechno dozrává mnohem dřív. Třeba rybíz, který patří k nejoblíbenějším druhům ovoce. Je sladký,…celý článek
Postup:
Nejdřív si namočte plátky želatiny v misce se studenou vodou. Plátky vkládejte zvlášť. Jakmile jsou nabobtnalé, vyndejte je a opatrně z nich odstraňte přebytečnou vodu.
Mezitím si v hrnci zahřívejte smetanu s cukrem. Do sladké smetany přidejte vanilkový cukr. Když je smetana zahřátá, rozpusťte v ní želatinu, promíchejte do hladka.
Naplňte připravené skleničky téměř po okraj a nechte zchladnout a pak dejte do ledničky – ideálně přes noc, minimálně na 1,5 hodiny. Podávejte s čerstvými malinami nebo ostružinami.
Ovoce s alkoholem? Chutná a luxusní lahůdka, kterou si připravíte snadno i doma!

Všude kolem je spousta sezonního ovoce, tak ho využijte naplno. Věděli jste, že konzervování ovoce v alkoholu je asi nejjednodušší způsob uchovávání?…celý článek
Čokoládová pěna
Budete potřebovat (na asi 10 mističek): 4 žloutky, 4 bílky, 150 g moučkového cukru, 170 g bílé čokolády, 170 g másla, 1 lžíci krupicového cukru, špetku soli, maliny na ozdobu
Postup:
Vyšlehejte bílky se špetkou soli a krupicovým cukrem dotuha. Ve větším hrnci dejte vařit vodu. Nad párou rozpusťte čokoládu, když bude tekutá, dejte ji stranou a rozpusťte v ní změklé máslo.
V menším hrnci pak vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Pořád šlehejte, hrnec přesuňte nad páru a pokračujte, dokud nebude pěna teplá.
Do dřezu napusťte studenou vodu, dejte nad ní hrnec se žloutkovou pěnou a metličkou míchejte, dokud nezchladne. Ve žloutcích dobře rozmíchejte čokoládovou směs, pak až vyšlehané bílky.
Pěnou naplňte skleničky a nechte vychladnout v ledničce. Na závěr ozdobte malinami.
Připravte si výtečný cheesecake jen ze tří ingrediencí, podívejte se na VIDEO: