Dobrý steak můžete udělat prakticky z jakéhokoli druhu masa – kromě hovězího se používá také drůbeží, vepřové, telecí, jehněčí, divočina i ryby. Záleží tedy jen na vás a na tom, jaké maso máte rádi.
Pokud toužíte po steaku, který nebude mít konkurenci, vsaďte na ten z hovězího masa. Nejvhodnější je střední část svíčkové. Maso je jemné a delikátní. Na steak se hodí taky roštěnec, ale ten na rozdíl od svíčkové musíte minimálně jednu hodinu marinovat. Tyhle recepty znáte?

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek
Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek
Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami

Lahůdka, která potěší každého milovníka dobrého jídla. Výborný hovězí steak s voňavými, dozlatova upečenými brambůrkami.celý článek
Steaky se dají připravit i z vepřového, nejlépe z krkovičky. Ta je pěkně šťavnatá, takže i steak bude skvělý. Jak dlouho nechat steak na pánvičce nebo grilu? Samozřejmě záleží opět na vašich preferencích. Někdo má rád křupavou kůrku na povrchu, jiný má rád steak krvavý. Hodně taky udělá výběr pánve, nejlepší je podle odborníků litinová. Každopádně vepřové maso, pokud se nejedná o panenku, je lepší jíst propečené!
Vepřová krkovička s medovou marinádou

Krkovička je šťavnatá a na vepřové steaky se hodí prostě nejlépe!celý článek

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek
Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Také milujete pořádně šťavnatý vepřový steak? Tento s chilli marinádou vás určitě nezklame.celý článek
Pokud jste ještě nikdy neochutnali steak z jiného masa než z hovězího, pak určitě otestujte divočáka nebo lososa. Ti, kteří se snaží držet linii, určitě uvítají recept na krůtí steak. Není to ale ono, s tím počítejte.
Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

Steak z divočáka osmažený na tymiánu, přelitý omáčkou z cibule, mrkve, česneku, vína, vývaru, povidel a jalovce. Podáváme s haluškami.celý článek
Steak z lososa vařený v páře s ravioli

Losos posypaný bylinkami,pečený na páře se zeleninou a ravioli plněnými špenátem a ricottou. Podáváme s našlehanou pěnou ze žloutků a dochucenou vinným…celý článek

Krůtí maso naložené v medu a citrónové šťávě je ugrilováno společně s bramborovo-cibulovými špízy.celý článek
Jaké steaky se hodí na grilování? To vám ve videu poradí šéfkuchař Roman Paulus: