Hamburger na grilu: Recept na klasiku i na burger s avokádem | Recepty.Blesk.cz

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Domácí hamburger na grilu s avokádem
Domácí hamburger na grilu s avokádem
Foto: iStock
07.05.2018 / 06:00

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

 

Na grilování se skvěle hodí především hovězí maso. Vždycky je lepší maso z býka než z krávy a víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém. Lepší je tak maso prorostlé než libové. Ovšem grilovat lze i maso krůtí, k tomu se skvěle hodí brusinkový kompot.

Jak vybrat maso na hamburger, vám ve videu poradí food blogerka Mona Jaoua:

Video se připravuje ...
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

 

Nejlepší recepty na domácí hamburgery najdete ZDE >>>

 

Hovězí burger s avokádem

Hovězí burger s avokádem

Klasika ochucená avokádovou omáčkou. Určitě si pochutnáte.celý článek

Hamburger s bylinkovým máslem

Hamburger s bylinkovým máslem

Tenhle burger vám bude chutnat nejen díky bylinkovému máslu. Vyzkoušejte ho.celý článek

Hovězí cheeseburger

Hovězí cheeseburger

Naprostá klasika, která nesmí chybět v létě na vašem stole, když grilujete.celý článek

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburgery z hověžího a vepřového masa zdobené cibulí opečenou dozlatova na másle, tymiánu, zastříklou vinným octem, posypanou cukrem a zalitou koňakem.…celý článek

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Tenhle burger vám zachutná okamžitě. S brusinkami ještě víc.celý článek

A když hamburgery, tak jedině do domácích housek. Samozřejmě můžete použít i ty kupované, ale zaručujeme vám, že těmto parmazánovým od foodblogerky Monovaření nesahají ani po kotníky. Jejich největší výhoda? Udělejte jich víc a snězte je klidně i ke steaku!

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Léto je sezonou grilování a ke grilování patří hamburgery. Pokud se chcete o víkendu blýsknout, servírujte je přátelům nebo rodině do domácích bulek.…celý článek

Máte raději steaky? Maso na ně krájejte na dvou- až třícentimetrové plátky. Při grilování hovězího to nepřehánějte s kořením, jedině tak vynikne chuť masa. Když maso otáčíte, nepoužívejte moc ostré předměty, jinak vyteče všechna šťáva. A jestli chcete opravdu vynikající steak, měl by být trochu krvavý, propečený nikdy nebude tak dobře chutnat.

Steak z roštěnce s bylinkami

Steak z roštěnce s bylinkami

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek

Steak z hovězího pupku

Steak z hovězího pupku

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Farmářský steak

Farmářský steak

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz