Hamburger na grilu: Recept na klasiku i na burger s avokádem | Recepty.Blesk.cz

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Domácí hamburger na grilu s avokádem
Foto: iStock
07.05.2018 / 06:00

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

 

Na grilování se skvěle hodí především hovězí maso. Vždycky je lepší maso z býka než z krávy a víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém. Lepší je tak maso prorostlé než libové. Ovšem grilovat lze i maso krůtí, k tomu se skvěle hodí brusinkový kompot.

Jak vybrat maso na hamburger, vám ve videu poradí food blogerka Mona Jaoua:

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

 

Nejlepší recepty na domácí hamburgery najdete ZDE >>>

 

Hovězí burger s avokádem

Hovězí burger s avokádem

Klasika ochucená avokádovou omáčkou. Určitě si pochutnáte.celý článek

Hamburger s bylinkovým máslem

Hamburger s bylinkovým máslem

Tenhle burger vám bude chutnat nejen díky bylinkovému máslu. Vyzkoušejte ho.celý článek

Hovězí cheeseburger

Hovězí cheeseburger

Naprostá klasika, která nesmí chybět v létě na vašem stole, když grilujete.celý článek

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburgery z hověžího a vepřového masa zdobené cibulí opečenou dozlatova na másle, tymiánu, zastříklou vinným octem, posypanou cukrem a zalitou koňakem.…celý článek

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Tenhle burger vám zachutná okamžitě. S brusinkami ještě víc.celý článek

A když hamburgery, tak jedině do domácích housek. Samozřejmě můžete použít i ty kupované, ale zaručujeme vám, že těmto parmazánovým od foodblogerky Monovaření nesahají ani po kotníky. Jejich největší výhoda? Udělejte jich víc a snězte je klidně i ke steaku!

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Léto je sezonou grilování a ke grilování patří hamburgery. Pokud se chcete o víkendu blýsknout, servírujte je přátelům nebo rodině do domácích bulek.…celý článek

Máte raději steaky? Maso na ně krájejte na dvou- až třícentimetrové plátky. Při grilování hovězího to nepřehánějte s kořením, jedině tak vynikne chuť masa. Když maso otáčíte, nepoužívejte moc ostré předměty, jinak vyteče všechna šťáva. A jestli chcete opravdu vynikající steak, měl by být trochu krvavý, propečený nikdy nebude tak dobře chutnat.

Steak z roštěnce s bylinkami

Steak z roštěnce s bylinkami

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek

Steak z hovězího pupku

Steak z hovězího pupku

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Farmářský steak

Farmářský steak

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Světové celebrity

Krize Beckhamových pokračuje: Victoria se…

Celou dobu se manželé Beckhamovi tvářili, jako by mezi nimi bylo vše v nejlepším pořádku. Ovšem když…

celý článek »

Politika

FOTO DNE: Takhle jste Zemana ještě neviděli.…

Velmi netradiční způsob dopravy zvolil prezident Miloš Zeman při cestě na jednání s týmem svých poradců.…

celý článek »

Módní policie

Módní policie: Kdo oslovuje a kdo to vůbec…

Spousta party, komerčních prezentací, tiskovek. Také filmové a divadelní premiéry.…

celý článek »

VIP sport

Čuchač už je její! Šarapovová přiznala,…

Tak přece jen je to pravda! Zvěsti o tom, že Maria Šarapovová chodí s britským miliardářem Alexandrem…

celý článek »