Hamburger s bylinkovým máslem
Tenhle burger vám bude chutnat nejen díky bylinkovému máslu. Vyzkoušejte ho.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Opláchněte si ruce vodou a rozdělte maso na 4 díly. Z každého vytvořte bochánek a vložte do něj plátek bylinkového másla. Osolte, opepřete a dejte na tác pokrytý mikrotenovou fólií. Bochánky zabalte a dejte do ledničky.
Připravte gril na akci a pak ho rozpalte na vysokou teplotu. Jestli máte chuť přidat pancettu nebo jiný druh slaniny, grilujte ji 2 až 3 minuty po každé straně. Dejte hamburgery na rozpálený rošt, znovu je osolte a opepřete.
Grilujte po každé straně 5 až 7 minut. Oblíbený mřížkový vzor na hamburgerech zvládnete snadno, v polovině pečení je pootočte o pravý úhel.
Vyrobte si vlastní bylinkové máslo. Všechny přísady utřete do pěny. Máslo usaďte do fólie nebo pergamenového papíru. Zaviňte do válečku a konce zakruťte, aby se nerozvinuly. Na 5 dní odložte do chladničky a můžete použít.
Hotové maso vložte do housek, přidejte čedar, slaninu a zeleninu podle chuti.
Hodnotit recept: