Hovězí cheeseburger
Naprostá klasika, která nesmí chybět v létě na vašem stole, když grilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mleté hovězí maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem a worcesterem. Podle chuti okořeníme mletým pepřem a osolíme.
Z hmoty vytvoříme čtyři hamburgery, které pomalu opečeme na grilu. Opékáme nejprve po jedné straně asi čtyři minuty.
Potom hamburgery otočíme a opékáme další tři minuty.
Mezitím promícháme majonézu s hořčicí, dochutíme špetkou bílého pepře a podle potřeby solí. Sezamové bulky rozřízneme a krátce prohřejeme pod grilem.
Obložíme listem salátu, který potřeme připravenou sýrovou omáčkou. Navrch položíme opečený hamburger, plátek ementálu, ozdobíme kolečkem červené cibule a snítkou petrželky.
Ihned podáváme, obložené čerstvou zeleninou.
Hodnotit recept: