Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou
Steak z divočáka osmažený na tymiánu, přelitý omáčkou z cibule, mrkve, česneku, vína, vývaru, povidel a jalovce. Podáváme s haluškami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Cibuli, mrkev a česnek očistěte, všechno nasekejte nadrobno.
Vše opečte na oleji. Zalijte vínem a pět minut vařte.
Přilijte vývar, ochuťte jalovcem a nechte vyvařit na polovinu.
Poté směs propasírujte přes sítko a vraťte zpět do hrnce.
Přidejte smetanu, povidla a přiveďte k varu, ochuťte solí a pepřem.
Z ingrediencí (těsto) vypracujte hladké těsto (podle potřeby ještě přidejte mouku, kaštany uvařte nebo upečte), kterou ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Těsto nechte 20 minut odstát. Mezitím dejte vařit osolenou vodu.
Těsto přes sítko na halušky pasírujte do vody.
Vařte asi minutu, dokud nevyplavou na povrch.
Halušky sceďte, nechte mírně okapat a omastěte. Udržujte v teple.
Maso očistěte, umyjte, vydatně osolte a opepřete (můžete ho nechat několik hodin v chladu odležet).
Na pánvi zahřejte olej, přidejte natrhané lístky tymiánu a maso dozlatova opečte z každé strany tři až pět minut.
Steaky dejte na talíře, zalijte omáčkou a podávejte s haluškami.
Můžete ozdobit opečenými plátky tykve a cherry rajčátky.
Hodnotit recept: