Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

85 min. | hlavní chod | 3 675 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Steak z divočáka ze šípkovou omáčkou

Steak z divočáka osmažený na tymiánu, přelitý omáčkou z cibule, mrkve, česneku, vína, vývaru, povidel a jalovce. Podáváme s haluškami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 hrnekvíno červené
0,5 hrneksmetana ke šlehání
1 ksmrkev
1 stroužekčesnek
1 lžíceolej
1 lžícepovidla šípková
1 lžičkajalovec
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 kscibule kuchyňská
2 hrnekvývar masový
4 kssteak z divočáka
8 větvičkatymián

těsto

1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
1 špetkaoříšek muškátový mletý
100 gkaštany jedlé
2 lžícemáslo
2 hrnekmouka hladká
4 ksvejce

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 35
1.

Cibuli, mrkev a česnek očistěte, všechno nasekejte nadrobno.

2.

Vše opečte na oleji. Zalijte vínem a pět minut vařte.

3.

Přilijte vývar, ochuťte jalovcem a nechte vyvařit na polovinu.

4.

Poté směs propasírujte přes sítko a vraťte zpět do hrnce.

5.

Přidejte smetanu, povidla a přiveďte k varu, ochuťte solí a pepřem.

6.

Z ingrediencí (těsto) vypracujte hladké těsto (podle potřeby ještě přidejte mouku, kaštany uvařte nebo upečte), kterou ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

7.

Těsto nechte 20 minut odstát. Mezitím dejte vařit osolenou vodu.

8.

Těsto přes sítko na halušky pasírujte do vody.

9.

Vařte asi minutu, dokud nevyplavou na povrch.

10.

Halušky sceďte, nechte mírně okapat a omastěte. Udržujte v teple.

11.

Maso očistěte, umyjte, vydatně osolte a opepřete (můžete ho nechat několik hodin v chladu odležet).

12.

Na pánvi zahřejte olej, přidejte natrhané lístky tymiánu a maso dozlatova opečte z každé strany tři až pět minut.

13.

Steaky dejte na talíře, zalijte omáčkou a podávejte s haluškami.

14.

Můžete ozdobit opečenými plátky tykve a cherry rajčátky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 646,7kJ 3 675,2kJ
Bílkoviny 8,3g 47,4g
Tuky 6,2g 35,2g
Sacharidy 15,5g 88,1g
Cholesterol 56,3mg 319,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz