Čokoládovo-hruškový koláč
Čokoládové těsto pokladené hruškami pokapanými citronovou šťávou a hruškovicí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
podle potřeby
Postup přípravy
Z hrušek oloupejte slupku, překrojte na polovinu a zbavte jádřince.
Nakrájejte na menší části a pokapejte citronovou šťávou z 1 citronu a hruškovicí.
Čokoládu nasekejte na malé kousky.
Vejce vyšlehejte s cukrem a máslem do pěny.
Přidejte mandle, mouku, prášek do pečiva, mléko a všechno zamíchejte.
Do těsta zapracujte kakao a nasekanou čokoládu.
Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka.
Plech vymažte a moukou vysypte.
Těsto přelijte na plech a povrch vyhlaďte.
Potom rovnoměrně pokládejte hrušky.
Dejte péct na 50 až 60 minut do vyhřáté trouby na 180 ºC.
Hodnotit recept: