Steak z lososa vařený v páře s ravioli
Losos posypaný bylinkami,pečený na páře se zeleninou a ravioli plněnými špenátem a ricottou. Podáváme s našlehanou pěnou ze žloutků a dochucenou vinným octem a máslem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Z mouky, tří vajec a tří lžic olivového oleje vypracujte hladké těsto.
Těsto vyválejte na delší plátky silné asi 1,5 cm.
Připravte náplň ze spařeného špenátu, ricotty a soli.
Do půlky vyváleného plátu rozmístěte kuličky náplně.
Překlopte druhou půlkou těsta.
Přimáčkněte a dostatečně velkým kulatým tvořítkem vykrajujte ravioli tak, aby náplň byla vždy pokud možno uprostřed.
Zeleninu nakrájejte na rovnoměrné kusy.
Pokapejte ji olivovým olejem, osolte a vložte do napařovacího košíku.
Steaky z lososa posypejte nakrájenými bylinkami, mírně osolte.
Vařte společně se zeleninou a raviolami 12 minut v páře.
Ze třech žloutků a vína vyšlehejte ve vodní lázni pěnu, kterou dochuťte solí, vinným octem a máslem.
Hodnotit recept: