Pasta Hummus
Rozmixovaná cizrna s olivovým olejem, citronovou šťávou a česnekem. Dochutíme mletou paprikou a kajenským pepřem. Výborně se hodí jako dip k zelenině.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkapaprika mletá
1 špetkapepř cayenský
250 gcizrna
3 stroužekčesnek
4 lžícešťáva citronová
8 lžíceolej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
1.
Cizrnu namočte do 1 litru vody a přes noc nechte stát.
2.
Namočenou cizrnu slijte a v nové vodě uvařte doměkka.
3.
Uvařenou cizrnu rozmixujte spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou a česnekem.
4.
Vzniklou pastu ochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a kajenským pepřem.
5.
Podávejte s celozrnným pečivem, s arabským chlebem nebo jako dip k zelenině.
Hodnotit recept: