Léto je ideální doba ke grilování. Je to taky úžasná doprovodná aktivita k přátelskému posezení nebo rodinné oslavě. Grilovat můžete maso, zeleninu i ryby, ovoce i pečivo. A samozřejmě nesmíte zapomenout na omáčku, do které můžete ugrilované masíčko namáčet, případně ho omáčkou polít. Vyzkoušejte některou z našich, určitě vám přijde k chuti!
Milovníci ostřejších chutí jistě sáhnou po těch receptech, kde hlavní roli hraje právě česnek nebo chilli papričky. Jsou snadné a hotové raz dva.

Kdo miluje pálivé, tak tuhle omáčku ocení stoprocentně! Bude vás po ní pálit pořádně jazyk!celý článek
Kuřecí křídla s chilli omáčkou

Jemná chuť kuřecího masa společně s ostrostí chilli si vás okamžitě získá.celý článek
Výborně chutnají ke grilovanému masu taky omáčky zhotovené z tvarohu, jogurtu nebo nastrouhaného sýra. Nejsou těžké, naopak jsou málo kalorické a rozhodně vám neudělají ostudu.

Tahle omáčka chutná skvěle s grilovanou zeleninou, vepřovým i skopovým masem. Ovšem můžete do ní namáčet i grilované kuřecí maso.celý článek
Kuřecí křídla s tvarohovým dipem

Tato křidýlka budete mít chuť připravovat už jen díky svěží chuti tvarohového dipu.celý článek
Nevím, jak vy, ale my zbožňujeme klasickou barbecue omáčku. Ta je ostatně velmi populární, pokud jde o grilování. Tvoří doslova gurmánskou perlu mezi omáčkami. Ovšem šlape jí na paty taky brusinková omáčka nebo švestková. Jak vám chutnají?

Nevím, jak vy, ale po téhle omáčce bychom se utloukli. Ke grilovanému masu je vynikající.celý článek

Brusinky dodají této omáčce šmrnc, který rozhodně při grilování oceníte. A nejen při něm.celý článek
Grilování by nebylo grilováním, kdybyste neotestovali taky tuhle hořčičnou omáčku. Její příprava je velmi jednoduchá a výsledek zaručeně nezklame.
Ke grilovanému masu i zelenině se hodí i "obyčejná" tatarská omáčka. Víte, jak si ji vyrobit? Podívejte se na naše VIDEO: