Klasická barbecue omáčka
Nevím, jak vy, ale po téhle omáčce bychom se utloukli. Ke grilovanému masu je vynikající.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
V hrnci na středním plameni rozehřejte olej. Nejprve na něm orestujte najemno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí, poté přidejte česnek a míchejte, aby se nespálil a nezhořkl.
Přidejte javorový sirup, cukr, kmín, chilli, sůl a pepř a za stálého míchání vařte asi 3 minuty.
Přidejte rajčata a vinný ocet a zvolna přiveďte k varu. Stáhněte plamen a na mírném ohni vařte zhruba 2 hodiny, dokud není směs tmavě hnědá a hustá. Občas promíchejte.
Jakmile má omáčka požadovanou barvu, stáhněte ji z plotny, přidejte sůl podle chuti, pepř, worcesterskou omáčku a v robotu nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladké pyré.
Podle potřeby nařeďte vodou – do požadované husté konzistence. Nechte vychladit a podávejte.
Hodnotit recept: