Švestková omáčka k masu
Švestky dodají omáčce mírně nasládlou chuť, které při grilování neodoláte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gšvestky sušené
1 kelímekpovidla švestková
100 mlvývar drůbeží
50 gperník na strouhání
1 špetkasůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 5
1.
Švestky zalijte vroucí vodou a nechte je asi 3 minuty nasáknout.
2.
Poté je slijte a nakrájejte nadrobno. V hrnci smíchejte povidla s vodou a na středním plameni za častého míchání zahřívejte.
3.
Jakmile směs přijde k varu, přidejte švestky a nastrouhaný perník. Za stálého míchání vařte asi minutu, dokud směs nezhoustne.
4.
Za občasného míchání nechejte vychladnout a podávejte.
Hodnotit recept: