Borůvková sezóna vrcholí, tak toho využijte. Kupujte ideálně české borůvky z lesa, které jsou drobnější a taky chuťově výraznější než obří kanadské. I ty ale můžete při pečení využít. Vyzkoušejte tyhle recepty!
Tohle drobné ovoce je velkou zásobárnou vitaminu C, který posiluje imunitní systém, působí jako prevence a lék při nachlazení, chřipce a infekčních onemocněních. Ve 150 g borůvek je asi 31 mg vitaminu C. Menší miska se rovná denní dávce vitaminu C. Takže, proč je nepřidat ještě do nějakého skvělého koláče? Třeba do těch následujících!

Borůvky jsou zdravé a vynikající. Zamažou vám sice jazyk do modra, ale to ani trochu nevadí.celý článek

Až budete borůvkami zaplavení, upečte si tenhle výjimečný koláč. Budete jich potřebovat opravdu hodně!celý článek
Borůvky můžete jíst samotné, posypat je cukrem nebo je přidat do koláčů. A jíst je nemusíte jen po nedělením obědě, dopřát si je lze třeba i ke snídani v podobě muffinů nebo lívanečků.

Jsou naprosto boží a zmizí okamžitě ze stolu, jakmile je uděláte. S borůvkami a jogurtem famózní tečka za obědem.celý článek
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou

Hned jak začne borůvková sezona, zadělejte na těstíčko a smažte. Čím víc, tím líp. Po těhle fantastických lívancích se u vás hned zapráší.celý článek
Máte chuť na něco jiného? Vyzkoušejte tenhle skvělý limetkový koláč!