Hrnkové řezy se švestkami
Nepotřebujete nic vážit, stačí vám hrnek a plech. Za půl hodiny máte hotovo!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Švestky omyjte pod studenou tekoucí vodou a osušte, pak je rozkrájejte na poloviny a odstraňte pecky. Polohrubou mouku prosejte do mísy a promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli.
Přidejte prosátý moučkový cukr, rozklepnutá vejce, mléko, kefír a olej a vymíchejte hladké těsto.
Obdélníkový plech na pečení vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou.
Těsto vlijte na plech a poklaďte ho půlkami švestek. Pečte asi 35 minut při 180 °C v dobře rozpálené troubě.
Řezy můžete ještě vylepšit drobenkou, kterou připravíte z 1 hrnku hrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice a 4 lžic másla.
Hodnotit recept: