Broskvová buchta s kokosem
Tuhle buchtu budete mít hotovou raz dva. A navíc všem bude chutnat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Máslo pozvolna rozehřejte na mírném ohni a odstavte. Broskve omyjte, osušte, rozkrojte na osminky a zbavte pecek. Vejce rozklepněte do mísy, smíchejte s cukrem a špetkou soli a vyšlehejte do pěny.
Pak postupně přilévejte mléko, podmáslí, rozpuštěné máslo a přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a strouhaný kokos. Zlehka vymíchejte.
Dortovou formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou nebo strouhaným kokosem.
Polovinu těsta vlijte do formy a hustě ji poklaďte osminkami broskví. Na broskve pak nalijte druhou polovinu těsta.
Pečte v dobře předehřáté troubě při 170 °C asi 35 minut.
Hodnotit recept: