Pomerančový piškot
Citrusové koláče jsou ideální na letní dny, kdy je venku horko.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Mouku s práškem do pečiva prosejte do mísy a vmíchejte do ní pomerančovou kůru. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky, máslo a cukr vyšlehejte do pěny. Postupně zašlehávejte směs mouky s práškem, mléko, pomerančovou šťávu a nakonec vmíchejte sníh z bílků.
Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy o rozměrech asi 24x13 cm a pečte ho 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Zda je piškot hotový, vyzkoušejte špejlí. Nechte ho ještě asi 10 minut ve formě a pak vyklopte na mřížku.
V kastrůlku rozehřejte zavařeninu se lžičkou vody a horkou hmotou potřete povrch piškotu. Pomeranč omyjte a nakrájejte na plátky.
V pánvi svařte vodu s cukrem, přidejte plátky pomeranče a vařte je asi 25–30 minut, až zprůhlední. Vychladlé plátky ozdobně naaranžujte.
Hodnotit recept: