Rebarbora, neboli reveň, má nejen spoustu vitaminů a prospěšných látek, ale taky má zajímavou chuť, která dodá koláčům, dortům či jiným dezertům ten správný říz. A využít z ní můžete nejen červenou část, ale i tu zelenou! Je to prostě takový kuchyňský chameleon, který překvapí svou originalitou.
Rebarbora je velmi zdravá, obsahuje obrovské množství vápníku, draslíku, vitaminů, a především málo kalorií! A že se těší v oblibě zejména v cizině, o tom svědčí fakt, že například v mnoha britských restauracích se podává jako opravdová lahůdka! Vyzkoušejte tyhle skvělé koláče!
Je lehký, křehký a rebarbora mu dodá mírně kyselou příchuť, takže nebude tak sladký. Ovšem chutnat bude naprosto skvěle.celý článek
Do těsta můžete přidat také jogurt, díky kterému bude dezert vláčnější. Rebarboru lze také kombinovat s kokosem nebo můžete vytvořit náročnější variantu
s marmeládou, vaječným krémem a ořechy. Tenhle snový dezert se bude doslova rozplývat na jazyku!
Kokosový korpus potřený marmeládou a vaječným krémem. Po zapečení navrstvíme rebarborovou kaši zjemněnou smetanou. Zdobíme šlehačkou a nasekanými ořechy.celý článek
Čekáte návštěvu? Pak jí upečte tento rebarborový dort a uvidíte, jak ji oslníte!
A k tomu si předem připravte skvělý rebarborový sirup, který stačí zalít sektem,
a máte ideální nápoj na teplé dny, třeba ke grilování na zahradě.
Překvapit můžete rodinu nebo návštěvu i typickým staročeským trdelníkem! Jak na něj, se dozvíte v našem VIDEU: