Rebarborový sirup | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rebarborový sirup

60 min. | nápoj | 2 297 kJ/porce | 4 porce

Zalijte si ho minerálkou nebo sektem a získáte originální nápoj nejen na léto.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
2 kgrebarbora
2 lvoda
450 gcukr
1 hrnekšťáva citronová

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 50
1.

Rebarboru omyjte, odkrojte špinavé konce, ale slupku neloupejte. Vařte ji 30 minut ve vodě, pak sceďte a přes cedník co nejvíc vymačkejte.

2.

Nálev dejte do čistého širšího kastrolu, přidejte cukr a vařte 20 minut, pak přidejte citronovou šťávu a vařte dalších 10–20 minut nebo do doby, až šťáva zredukuje na cca 750 ml.

3.

Horkým sirupem naplňte čisté lahve. Můžete ještě sterilovat, jinak vydrží v lednici jen 14 dnů.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz