Listový koláč s rebarborou
Tenhle koláč potěší hlavně ty, kteří mají rádi minimum těsta a maximum ovoce.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
400 gtěsto listové
1000 grebarbora
100 gcukr
1 kuličkacukr vanilínový
1 ksžloutek
1 kspudink vanilkový
70 glupínky mandlové
1 balíček
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Těsto vyválejte na pomoučeném vále a vložte ho do plechu vyloženého pečicím papírem. Rebarboru očistěte, prosypte cukrem a vanilkovým cukrem a nechte stát.
2.
Okraje těsta potřete žloutkem smíchaným s trochou mléka nebo vody, dno potřete pudinkem a pokryjte rebarborou.
3.
Přidejte mandlové lupínky a nakonec posypte mandlovým cukrem. Při 200 °C pečte asi 30 minut.
Hodnotit recept: