Křehký koláč s rebarborou
Je lehký, křehký a rebarbora mu dodá mírně kyselou příchuť, takže nebude tak sladký. Ovšem chutnat bude naprosto skvěle.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Z mouky, sádla a másla vypracujte drobenku a pak po lžičkách přidávejte studenou vodu, až bude těsto soudržné a nebude se drobit. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici aspoň 30 minut odležet.
Pak ho vyválejte mezi dvěma fóliemi na placku o průměru 28 cm. Natlačte ji do koláčové formy, dno potřete vejcem a posypte drobečky.
Očištěnou a pokrájenou rebarboru promíchejte s cukrem a kůrou a vsypte ji do koláče. Při 200 °C pečte asi 35 minut, pak nechte vychladnout. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: