Kdo říká, že bublanina je hitem léta? Jistě, v létě je kolem nás spousta čerstvého ovoce, ale to už dnes taky neplatí. Koupit můžete cokoli nebo stačí otevřít mrazák a použít zmražené ovoce. Tyhle recepty jsou snadné na přípravu, těsto stačí nalít na plech nebo do pekáčku a za chvíli jsou hotové. Ideální na neděli, pokud nemáte moc času, a přesto chcete rodinu potěšit něčím sladkým.
Víte, proč se bublanině říká bublanina? Protože popisuje proces pečení, kdy těsto bublá a naskočí. V receptech na bublaniny je téměř vždy hladká mouka a především ovoce. Používá se nejčastěji čerstvé a výrazné chuti, například třešně, višně, rybíz, broskve, borůvky nebo jahody. Vždy je lepší ovoce nejprve pokrájet na menší kousky. V případě, že chcete použít ovoce zmražené, počkejte, až "pustí" vodu a pak ovoce obalte v hrubé mouce, aby nekleslo v těstě ke dnu.
Extra rychlá borůvková bublanina

Rychlá bublanina ze žloutků, cukru, mouky, kypřícího prášku, oleje, mléka a sněhu. Posypeme borůvkami a pečeme dozlatova.celý článek

Bublaniny jsou rychlé, snadné a zvládne je každá hospodyňka. S jablky je vláčná, jemná a hned se po ní zapráší!celý článek
Receptů na bublaniny je celá řada, osvědčily se zejména recepty pomocí tzv. hrníčkové metody. Jsou velmi rychlé, výborné a nemusíte nic vážit. Výborné jsou varianty hrníčkové bublaniny s drobenkou. Klasické bublaniny se po upečení pocukrují moučkovým cukrem, aby hezky vypadaly. Tyhle znáte?

Je hned hotová, snadná a hlavně vynikající díky jogurtu. Ovoce můžete použít libovolné, záleží na vás.celý článek

Rychlá, skvělá a plná ovoce. Nikdo jí neodolá a sní se během odpočinku po nedělním obědě.celý článek