Tvarohová bublanina s třešněmi
Že ji znáte s jogurtem, šlehačkou nebo zakysanou smetanou? Tuhle musíte taky vyzkoušet.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
250 gmáslo
250 gcukr
1 kscukr vanilínový
4 ksvejce
2 ksžloutek
500 gtvaroh měkký polotučný
375 gmouka hladká
0.5 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 špetkasůl
650 gtřešně
na ozdobu
1 kelímekcukr moučka
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 45
1.
Máslo šlehejte s oběma cukry do pěny, pak po jednom zapracujte vejce, žloutky a tvaroh. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a solí a postupně ji přimíchávejte do směsi.
2.
Těsto vlijte do vymazané a pečicím papírem vyložené formy, posypte vypeckovanými třešněmi a při 175 °C pečte asi 45 minut.
3.
Po vychladnutí pocukrujte.
Hodnotit recept: