Francouzský krémový koláč Clafoutis | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Francouzský krémový koláč Clafoutis

30 min. | dezert | 4 386 kJ/porce | 6 porcí

Tahle lahůdka vás dostane do kolen, je totiž nadýchaná jako peřina.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
300 gtřešně
1 polévková lžícecukr
1 polévková lžícemáslo
60 gmouka hladká
0.5 lžičkaprášek kypřící do pečiva
3 ksvejce
60 gcukr
300 mlmléko plnotučné
0.5 lžičkaextrakt vanilkový

na ozdobu

1 hrstcukr moučka

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.

Porcelánovou formu vymažte máslem a vysypte cukrem. Metličkou prošlehejte všechny přísady na vaječnou směs a nechte 20–30 minut stát.

2.

Vypeckované třešně rozložte na dno formy a pečte při 180 °C asi 5 minut.

3.

Pak je zalijte prošlehanou směsí a pečte dalších 30–35 minut, až bude směs zlatavá a nadýchaná.

4.

Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem a podávejte ho vlažný.

5.

TIP: Aby třešně v těstě neklesly ke dnu, obalte je v mouce.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz