Francouzský krémový koláč Clafoutis
Tahle lahůdka vás dostane do kolen, je totiž nadýchaná jako peřina.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
300 gtřešně
1 polévková lžícecukr
1 polévková lžícemáslo
60 gmouka hladká
0.5 lžičkaprášek kypřící do pečiva
3 ksvejce
60 gcukr
300 mlmléko plnotučné
0.5 lžičkaextrakt vanilkový
na ozdobu
1 hrstcukr moučka
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Porcelánovou formu vymažte máslem a vysypte cukrem. Metličkou prošlehejte všechny přísady na vaječnou směs a nechte 20–30 minut stát.
2.
Vypeckované třešně rozložte na dno formy a pečte při 180 °C asi 5 minut.
3.
Pak je zalijte prošlehanou směsí a pečte dalších 30–35 minut, až bude směs zlatavá a nadýchaná.
4.
Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem a podávejte ho vlažný.
5.
TIP: Aby třešně v těstě neklesly ke dnu, obalte je v mouce.
Hodnotit recept: