Borůvkový mřížkový koláč
Křehký obal skrývá šťavnatou náplň - co víc si můžou mlsné jazýčky přát?
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mouku se 175 g másla posekejte nožem, přidejte pár lžic studené vody a vypracujte těsto.
Ze dvou třetin vyválejte na pomoučené ploše placku o průměru 40 cm. Tu pak přeneste do hlubší koláčové formy, těsto nechte viset přes okraje dolů.
Borůvky promíchejte s cukrem a pomerančovou kůrou, vložte je do formy a posypejte posekaným zbylým máslem.
Odloženou 1/3 těsta vyválejte a rádýlkem nakrájejte proužky. Těmi pak ozdobte povrch.
Převislé okraje obraťte dovnitř a zmáčknutím upevněte okraje mřížky. Okraj můžete ozdobně prolamovat.
Pečte při 220 °C asi 45 minut nebo dokud náplň nezačne bublat.
Hodnotit recept: