Klasický domácí kečup | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Klasický domácí kečup

80 min. | omáčka | 283 kJ/porce | 10 porcí | Vegetariánské jídlo

Kupovaný se mu nevyrovná a jakmile ho ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jiný!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kgrajčata
100 gcibule kuchyňská
100 gjablko
80 gcukr hnědý
70 mlocet jablečný
70 mlvoda
1 lžičkapaprika červená mletá
2 kslist bobkový
5 kuličkapepř černý celý
1 špetkaskořice mletá

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.

Rajčata, jablka a cibuli očistěte, omyjte, nakrájejte na větší kousky a vložte do hrnce společně s vodou, octem, cukrem a kořením.

2.

Za občasného míchání vařte na mírném plameni asi 45 minut, dokud zelenina nezhoustne a nerozvaří se.

3.

Poté z hrnce vyberte veškeré koření a tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu směs rozmixujte dohladka.

4.

Plňte ještě horký kečup do vyvařených skleniček přes síto, aby se propasíroval a byl hladký. Zavařujte ho 20 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz