Klasický domácí kečup
Kupovaný se mu nevyrovná a jakmile ho ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jiný!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgrajčata
100 gcibule kuchyňská
100 gjablko
80 gcukr hnědý
70 mlocet jablečný
70 mlvoda
1 lžičkapaprika červená mletá
2 kslist bobkový
5 kuličkapepř černý celý
1 špetkaskořice mletá
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.
Rajčata, jablka a cibuli očistěte, omyjte, nakrájejte na větší kousky a vložte do hrnce společně s vodou, octem, cukrem a kořením.
2.
Za občasného míchání vařte na mírném plameni asi 45 minut, dokud zelenina nezhoustne a nerozvaří se.
3.
Poté z hrnce vyberte veškeré koření a tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu směs rozmixujte dohladka.
4.
Plňte ještě horký kečup do vyvařených skleniček přes síto, aby se propasíroval a byl hladký. Zavařujte ho 20 minut.
Hodnotit recept: