Pikantní domácí kečup
Máte rádi ostrý kečup, Není problém připravit si ho i doma!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
3 kgrajčata
10 kscibule kuchyňská
10 kspaprika červená
8 stroužekčesnek
2 kspaprika chilli
100 mlocet
150 gcukr
50 gsůl
6 kslist bobkový
2 polévková lžíceškrob bramborový
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.
Cibuli a papriku očistěte a pokrájejte na kostky, rajčata nakrájejte na malé kousky, přidejte všechny ostatní suroviny kromě bramborového škrobu a vše rozvařte na kaši.
2.
Směs rozmixujte ponorným mixérem, propasírujte přes sítko, dejte opět vařit a zahustěte bramborovým škrobem, ten rozmíchejte v trošce vody.
3.
Ještě teplý kečup nalijte do zavařovacích sklenic a sterilizujte na 90 °C asi půl hodiny.
Hodnotit recept: