Kečup s červenou řepou
Nebojte se kombinovat rajčata s řepou. Chuť tohoto kečupu si zamilujete!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
3 kgrajčata
1500 gjablko
750 g
3 ksřepa červená
18 stroužekčesnek
600 gcukr krystal
300 mlocet
18 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
4 lžičkapaprika mletá
18 kuličkakoření nové
18 kslist bobkový
12 kshřebíček celý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.
Rajčata, cibuli a česnek očistěte a nakrájejte. Jablka umyjte, jádřince vykrojte a i se slupkou nakrájejte na malé kousky. Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
2.
Vše dejte do hrnce, přidejte koření a asi hodinu vařte. Směs propasírujte a nechte vychladnout.
3.
Pak ji nandejte do čistých menších sklenic, víčkem dobře uzavřete a sterilizujte při teplotě 100 °C po dobu 30 minut.
Hodnotit recept: