Sicilský rajčatový džem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Sicilský rajčatový džem

80 min. | marmeláda | 982 kJ/porce | 10 porcí | Vegetariánské jídlo

Chcete si kromě kečupu připravit i něco netradičního? Tento rajčatový džem je to pravé!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
2 kgrajčata
400 gcukr krystal
6 kscitrón
1 hrstbazalka čerstvá
1 kspaprika chilli

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.

Rajčata překrájejte na poloviny. Ty naskládejte na pečicí papír a pečte v troubě při 180 °C přibližně 35 minut.

2.

Upečená rajčata nechte vychladnout a zbavte je slupek. Pak je dejte do hrnce spolu s cukrem a šťávou, kterou rajčata na plech pustila.

3.

Povařte 10 minut a přidejte šťávu z citronů a kůru z jednoho pečlivě omytého citronu.

4.

Vařte až do zhoustnutí, pak přidejte pokrájenou bazalku a chilli papričku. Nandejte do menších skleniček a zavařujte 15 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz