Domácí kečup s nízkým obsahem cukru
Ten nejzdravější kečup, který můžete dopřát sobě i vašim dětem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 kgrajčata
250 gcibule kuchyňská
250 gjablko
150 mlvoda
150 mlocet 8%
150 gsirup javorový
1 lžičkapaprika mletá
2 kslist bobkový
5 kuličkakoření nové
3 kshřebíček celý
10 kuličkapepř černý celý
1 špetkaskořice mletá
1 polévková lžícesůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.
Do hrnce dejte omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná a nakrájená jablka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.
2.
Přidejte ocet, cukr a veškeré koření. Směs za občasného míchání vařte do zhoustnutí přibližně hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat.
3.
Následně směs ponorným mixérem rozmixujte a propasírujte ji přes husté síto. Horký kečup nalijte do připravených čistých skleniček a sterilujte 20 minut.
Hodnotit recept: