Lehké rybí večeře: Losos s pomerančem, dušený pstruh nebo rybí tatarák! | Recepty.Blesk.cz

Lehké rybí večeře: Losos s pomerančem, dušený pstruh nebo rybí tatarák!

Foto: Dušan Křístek
23.06.2017 / 06:00

Ryby jsou zdravé, mají málo kalorií a obsahují spoustu zdravých tuků, které nám prospívají. Pokud je máte na svém stole zřídka, měli byste to napravit. Z ryb se dají připravit vynikající lehké letní večeře, po kterých určitě nepřiberete!

 

Ideální je připravovat ryby čerstvé, ovšem dají se samozřejmě koupit i mražené nebo chlazené. Nemáte rádi kapra? Zkuste sladkovodního pstruha, dnes ho seženete v obchodech bez problémů. Má vynikající maso bez rybího zápachu a jeho chuť vynikne nejlépe v jednoduchých úpravách. Ovšem i se pstruhem se dá kouzlit a vymýšlet nejrůznější varianty úprav. Tyhle recepty určitě vyzkoušejte!

Pstruh s bylinkovou omáčkou

Pstruh s bylinkovou omáčkou

Pstruh je vynikající ryba a určitě si ji zamilujete. S bylinkovou omáčkou chutná skvěle!celý článek

Pstruh v mandlovém kabátku

Pstruh v mandlovém kabátku

Nejprve se obalení pstruzi moukou opečou samostatně s máslem a poté se potřou mandlovou směsí a opečou dozlatova.celý článek

 

Pstruh po mlynářsku

Pstruh po mlynářsku

Rychlý a jednoduchý recept ideální pro letní večeři.celý článek

Máte raději mořské ryby, například lososa? Patří k nejdostupnějším rybám u nás a dá se využít opravdu na všechny možné způsoby. Losos patří k tučnějším rybám, takže to s porcemi moc nepřehánějte, ale zase vás může uklidnit, že je zdrojem dobře stravitelných bílkovin, nenasycených mastných kyselin omega 3, vitaminů skupiny B a D a minerálů, jako je selen, draslík a další. S vepřovým masem se tedy rozhodně nedá srovnávat! Následující recepty vám určitě zachutnají.

Losos v pomerančové šťávě

Losos v pomerančové šťávě

Milovníci lososa jistě ocení tenhle recept. S pomerančovou šťávou získá losos zajímavou chuť, které neodoláte.celý článek

Losos s bylinkovou omáčkou

Losos s bylinkovou omáčkou

Lososa nemusíte připravovat jen v celku. Špízy s bylinkovou omáčkou chutnají také skvěle!celý článek

Losos s koriandrem

Losos s koriandrem

Losos má výraznou chuť, takže ho stačí doplnit jen bylinkami, jako je třeba koriandr.celý článek

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Plátky lososa zapečené s bílým vínem, smetanou, kečupem a nastrouhaným sýrem se podávají v Norsku.celý článek

 

Milujete tatarák? Co se naučit třeba lososový? Naučí vás ho šéfkuchař restaurace Babiččina zahrada Radek David. Podívejte se na naše VIDEO:

Video se připravuje ...
Jak na tatarák z lososa vás naučí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz