Ryby jsou zdravé, mají málo kalorií a obsahují spoustu zdravých tuků, které nám prospívají. Pokud je máte na svém stole zřídka, měli byste to napravit. Z ryb se dají připravit vynikající lehké letní večeře, po kterých určitě nepřiberete!
Ideální je připravovat ryby čerstvé, ovšem dají se samozřejmě koupit i mražené nebo chlazené. Nemáte rádi kapra? Zkuste sladkovodního pstruha, dnes ho seženete v obchodech bez problémů. Má vynikající maso bez rybího zápachu a jeho chuť vynikne nejlépe v jednoduchých úpravách. Ovšem i se pstruhem se dá kouzlit a vymýšlet nejrůznější varianty úprav. Tyhle recepty určitě vyzkoušejte!

Nejprve se obalení pstruzi moukou opečou samostatně s máslem a poté se potřou mandlovou směsí a opečou dozlatova.celý článek
Máte raději mořské ryby, například lososa? Patří k nejdostupnějším rybám u nás a dá se využít opravdu na všechny možné způsoby. Losos patří k tučnějším rybám, takže to s porcemi moc nepřehánějte, ale zase vás může uklidnit, že je zdrojem dobře stravitelných bílkovin, nenasycených mastných kyselin omega 3, vitaminů skupiny B a D a minerálů, jako je selen, draslík a další. S vepřovým masem se tedy rozhodně nedá srovnávat! Následující recepty vám určitě zachutnají.

Milovníci lososa jistě ocení tenhle recept. S pomerančovou šťávou získá losos zajímavou chuť, které neodoláte.celý článek

Lososa nemusíte připravovat jen v celku. Špízy s bylinkovou omáčkou chutnají také skvěle!celý článek

Plátky lososa zapečené s bílým vínem, smetanou, kečupem a nastrouhaným sýrem se podávají v Norsku.celý článek
Milujete tatarák? Co se naučit třeba lososový? Naučí vás ho šéfkuchař restaurace Babiččina zahrada Radek David. Podívejte se na naše VIDEO: