Velikonoce bez vajíček, beránka, mazance či nádivky? Ani omylem! Pokud nevíte, jakou nádivkou letos překvapíte koledníky nebo své blízké na slavnostní hostině, určitě si vyberete z našich receptů. Chutnají všechny skvěle!
I když se dá na poli velikonočních nádivek vskutku velmi bouřlivě experimentovat, klasika je prostě klasika. Tradiční nádivka s uzeným masem a mladými kopřivami je prostě "ta nej". Aby se vám povedla, musíte myslet na následující rady. Základem nadýchané nádivky je dobře vyšlehaný sníh z bílků, který připravujete pomalu. Díky tomu bude nadýchaná i nádivka. Pečivo by nemělo být čerstvé, protože by rychle nasáklo mléko a byla by z něj kaše.
Velikonoční nádivka s uzeným masem
Do této nádivky s uzeným masem se přidává petržel, kterou můžeme jednoduše nahradit mladými kopřivami.celý článek
Velikonoční nádivka z uzeného masa, housky, vejce, mléka a kopřiv. Dochucená novým kořením a upečená dozlatova.celý článek
Chcete trošku jinou nádivku? Pak nahraďte kopřivy třeba syrovým nebo blanšírovaným špenátem, použít můžete i libeček, který dodá nádivce zajímavou chuť. Ovšem kopřivy jsou kopřivy. Víte, že kdysi dávno se nádivka připravovala bez pečiva? Jen se svařilo mléko a krupice na hustou kaši, do které se přidaly vejce, nasekané maso a čerstvé kopřivy. Pak se pekla na plechu jako svítek.
Kopřivová nádivka se selským šunkovým kolenem podle Tituse Eliáše
Recept na tento klasický velikonoční pokrm připravil šéfkuchař vyhlášené restaurace Na Kopci Titus Eliáš s použitím výrobků firmy Schneder. Další lahodné…celý článek
A co takhle nádivka s játry nebo slaninou? Budou se vám sbíhat sliny už při pečení, což teprve pak, až ji vyndáte hotovou a položíte ji na stůl. Jen se po ní zapráší.
Nádivka z cibule osmažené na tuku, mletého masa, petrželové natě, vína a jater. Dokořeníme mletou paprikou a nádivkou plníme kachnu.celý článek
Nádivka ze slaniny, krůtích vnitřností, cibule, žemle, žloutků a sněhu. Dochucená muškátovým květem, mandlemi a zapečená v troubě.celý článek
Tahle nádivka je poněkud netradiční, ale neméně vynikající!