Slaninová nádivka
Nádivka ze slaniny, krůtích vnitřností, cibule, žemle, žloutků a sněhu. Dochucená muškátovým květem, mandlemi a zapečená v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Nadrobno nakrájejte slaninu.
Vnitřnosti (játra, srdce a žaludek) z krůty nakrájejte na kousky.
Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky.
Na pánvi nechte škvařit slaninu.
Přidejte na drůbky, cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit.
Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout.
Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku.
Osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle, které nejprve spařte, oloupejte a nasekejte.
Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky.
Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků.
Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.
Hodnotit recept: