Slaninová nádivka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Slaninová nádivka

Nádivka ze slaniny, krůtích vnitřností, cibule, žemle, žloutků a sněhu. Dochucená muškátovým květem, mandlemi a zapečená v troubě.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 špetkakvět muškátový
1 kscibule kuchyňská
1 hrnekmléko
1 špetkasůl
1 kskrůtí vnitřnosti
1 hrstnať petrželová
1 špetkapepř černý mletý
10 gmandle
100 gslanina
100 gšunka
3 ksžemle

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Nadrobno nakrájejte slaninu.

2.

Vnitřnosti (játra, srdce a žaludek) z krůty nakrájejte na kousky.

3.

Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky.

4.

Na pánvi nechte škvařit slaninu.

5.

Přidejte na drůbky, cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit.

6.

Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout.

7.

Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku.

8.

Osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle, které nejprve spařte, oloupejte a nasekejte.

9.

Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky.

10.

Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků.

11.

Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 586,3kJ 5 159,5kJ
Bílkoviny 6g 53g
Tuky 7g 61,9g
Sacharidy 13,3g 116,6g
Cholesterol 8,6mg 75,6mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz