Tradiční velikonoční nádivka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Tradiční velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka z uzeného masa, housky, vejce, mléka a kopřiv. Dochucená novým kořením a upečená dozlatova.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 špetkasůl
1 hrstkopřiva
1 špetkapepř černý mletý
100 ghouska
2 ksvejce
200 mlmléko
350 gmaso uzené
5 kuličkakoření nové
50 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Uzené maso uvařte a poté najemno posekejte.

2.

Housky nadrobno nakrájejte.

3.

V míse rozmíchejte vejce s mlékem.

4.

Přidejte maso, sůl a koření.

5.

Zahustěte houskou tak, aby nádivka nebyla příliš tuhá.

6.

Nakonec vmíchejte oprané nasekané kopřivy.

7.

Pečtě v máslem vymaštěném pekáčku asi půl hodiny.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 296,7kJ 8 047,6kJ
Bílkoviny 16,7g 103,7g
Tuky 22,6g 140,5g
Sacharidy 10,1g 62,4g
Cholesterol 175,3mg 1 088,1mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz