Tradiční velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka z uzeného masa, housky, vejce, mléka a kopřiv. Dochucená novým kořením a upečená dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 hrstkopřiva
1 špetkapepř černý mletý
100 ghouska
2 ksvejce
200 mlmléko
350 gmaso uzené
5 kuličkakoření nové
50 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Uzené maso uvařte a poté najemno posekejte.
2.
Housky nadrobno nakrájejte.
3.
V míse rozmíchejte vejce s mlékem.
4.
Přidejte maso, sůl a koření.
5.
Zahustěte houskou tak, aby nádivka nebyla příliš tuhá.
6.
Nakonec vmíchejte oprané nasekané kopřivy.
7.
Pečtě v máslem vymaštěném pekáčku asi půl hodiny.
Hodnotit recept: