Pečený bůček s vaječnou nádivkou
Pomalu pečený bůček s křupavou kůžičkou, naplněný Vaječnou nádivkou s bylinkami, se vám doslova bude rozplývat na jazyku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
nádivka
podle chuti
Postup přípravy
Na másle umícháme vejce, odstavíme, přidáme malé kostičky rohlíků, smetanu, nasekané bylinky (zelená petrželka, pažitka, mladé kopřivy...) a směs dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem.
Maso omyjeme, osušíme, ze všech stran důkladně osolíme a ostrým dlouhým nožem v něm nařízneme velkou kapsu, kterou vyplníme vaječnou nádivkou. Sepneme jehlou nebo špejlí, maso vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, posypeme kmínem a grilovacím kořením a pečeme dozlatova.
Pravidelně poléváme výpekem, případně přidáme trochu vody.
Hodnotit recept: