Pečený bůček s vaječnou nádivkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečený bůček s vaječnou nádivkou

120 min. | hlavní chod | 3 845 kJ/porce | 4 porce

Pomalu pečený bůček s křupavou kůžičkou, naplněný Vaječnou nádivkou s bylinkami, se vám doslova bude rozplývat na jazyku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkakmín drcený
1 lžičkakoření grilovací
800 gbůček vepřový s kůží

nádivka

1 polévková lžícemáslo
1 svazekbylinky čerstvé
1 špetkakvět muškátový
1 špetkapepř bílý mletý
3 ksrohlík
3 špetkasůl
4 ksvejce
5 polévková lžícesmetana

podle chuti

voda

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 100
1.

Na másle umícháme vejce, odstavíme, přidáme malé kostičky rohlíků, smetanu, nasekané bylinky (zelená petrželka, pažitka, mladé kopřivy...) a směs dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem.

2.

Maso omyjeme, osušíme, ze všech stran důkladně osolíme a ostrým dlouhým nožem v něm nařízneme velkou kapsu, kterou vyplníme vaječnou nádivkou. Sepneme jehlou nebo špejlí, maso vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, posypeme kmínem a grilovacím kořením a pečeme dozlatova.

3.

Pravidelně poléváme výpekem, případně přidáme trochu vody.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 025,4kJ 3 845,4kJ
Bílkoviny 7,8g 29,3g
Tuky 21,3g 79,9g
Sacharidy 5,7g 21,3g
Cholesterol 120,1mg 450,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz