Kopřivová nádivka se selským šunkovým kolenem podle Tituse Eliáše
Recept na tento klasický velikonoční pokrm připravil šéfkuchař vyhlášené restaurace Na Kopci Titus Eliáš s použitím výrobků firmy Schneder. Další lahodné repcepty najdete na www.jaknavelkeveci.cz.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vybereme formu, ve které chceme nádivku péct. Vymastíme jí trochou másla a vysypeme strouhankou.
Toastový chléb nakrájíme na kostičky a dáme vysušit přes noc na sporák.
Cibulku a česnek nakrájíme na jemno a opečeme na másle, až cibulka zesklovatí.
Přidáme nakrájené šunkové koleno a 5 minut opékáme.
Mladé kopřivy nasekáme nožem na drobno. Z bílků vyšleháme sníh.
V míse smícháme toastový chléb s mlékem a pět minut necháme odstát.
Dále přidáme žloutky, mandle, kopřivy, sůl, pepř, opečené šunkové koleno s cibulkou a nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků.
Tuto směs nalijeme do formy a dáme péct do trouby na 160°C cca 30 minut.
Nádivku můžeme podávat jako přílohu k jídlu nebo jíst samostatně třeba se salátem. Více na www.jaknavelkeveci.cz
Hodnotit recept: