Losos s bylinkovou omáčkou
Lososa nemusíte připravovat jen v celku. Špízy s bylinkovou omáčkou chutnají také skvěle!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
podle potřeby
Postup přípravy
Z filetu nakrájejte proužky, zarolujte je a spojte špejlemi. Nebo filet nakrájejte na proužky a na kostičky.
Lososové šneky osolte, potřete citronovou šťávou a naskládejte je do pekáčku.
Z másla a mouky připravte jíšku a za stálého míchání ji zalejte vývarem a mlékem. Vařte asi 20 minut, pak přidejte bylinky a smetanu. Nechte ještě prohřát a odstavte.
Lososa v pekáčku podlejte vínem, vývarem a dejte péct do trouby na 15 minut. Po upečení přelejte omáčkou a podávejte s bramborami.
Hodnotit recept: