Kuřecí směs se zeleninou
Na číně je skvělé, že snad neexistuje zelenina, která by se do ní nemohla použít.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a na 20 minut je nechte v marinádě připravené z cukru, vína, sezamového oleje, sójové omáčky a škrobu. V pánvi rozpalte polovinu oleje a maso na něm opékejte, než bude téměř hotové.
Vyjměte ho z pánve, tu vytřete a vlijte do ní zbylý olej. Rozehřejte ho na středním plameni a 10–20 sekund v něm opékejte plátky česneku a zázvoru, hned je vyjměte a dejte k masu.
Do pánve vsypte na tenké nudličky nakrájené mrkve. Po 2 minutách důkladného prohazování přidejte na nudličky nakrájenou papriku, po 1 minutě nasekanou kapustu.
Až zavadne, vhoďte kukuřici. Když se prohřeje, vraťte do pánve maso, česnek a zázvor, promíchejte, aby se vše prohřálo, podle chuti přidejte sójovou omáčku a sezamový olej.
Nakonec vmíchejte limetovou šťávu.
Hodnotit recept: