Losos v pomerančové šťávě
Milovníci lososa jistě ocení tenhle recept. S pomerančovou šťávou získá losos zajímavou chuť, které neodoláte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Omyté a oloupané brambory uvaříme doměkka a slijeme. Přidáme plátek másla, teplé mléko, vyšleháme vše na kaši a dochutíme solí.
Polovinu kaše smícháme s najemnou nastrouhanou mrkví a troškou česneku. Červenou papriku, cibuli a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kostky.
Na rozpálené pánvi na trošce oleje zeleninu orestujeme a ochutíme solí, bílým pepřem a oreganem. Lososa omyjeme, osušíme a stáhneme mu kůži. Jednotlivé porce lososa osolíme, okořeníme bílým pepřem a necháme odležet.
V pánvi rozpustíme cukr na tmavší karamel, zalijeme šťávou z pomeranče a citronu, přidáme trochu vody, divoké koření (nové koření, bobkový list, celý pepř) a odvaříme až na sirupovitou konzistenci.
Do směsi vložíme porce lososa a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 10 minut, pak posypeme maso troškou čerstvého oregana.
Hodnotit recept: